Halál a szociális otthonban

A házaspár egyetlen gyermeke 2010 novemberében került a budapesti intézetbe. Magatartási problémái miatt addigra már többféle pszichiátriai szerrel kezelték, ám azzal együtt, hogy állapota nem javult, a szülők olyan aggasztó tüneteket észleltek gyermekükön, amelyek gyakorlatilag megegyeznek a fiúnak adott pszichiátriai szerek mellékhatásaival. Az állapotromlásokat a szülők jelezték a kezelő pszichiáter, illetve az intézet vezetősége és a személyzet felé, ám ennek nem lett eredménye. Mint ahogy az azzal kapcsolatos panaszuknak sem, hogy a fiú testén rendszeresen találtak bántalmazásra utaló sérüléseket. A szülők szerint bár a fiút rendszeresen korlátozták fizikailag, ezekről az intézetben nem készítették el a törvény által előírt dokumentációt.

2011 októberében a szülők telefonon kapták a hírt, hogy fiuk összeesett és az újraélesztés nem sikerült. Az intézetbe kerülése után egy éven belül a fiú halott volt.

A szülők a fiuk halálának ügyében az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért alapítványhoz fordultak, akik segítségével több hatósághoz is panaszt nyújtottak be, illetve rendőrségi feljelentést is tettek.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − 10 =